Вище професійне училище №25 м. Хмельницького

QR код

Галерея

5.1

Опитування

Як би ви оцінили наш сайт?

Переглянути результати

Завантажується ... Завантажується ...

Семінар

15 травня на базі училища пройшов семінар для слухачів курсів підвищення кваліфікації за напрямком суспільно-гуманітарних дисциплін.

Чотири роки поспіль викладачі суспільно-гуманітарних дисциплін училища проводять предметні тижні, які мають краєзнавче та народознавче спрямування. Заходи такого типу спрямовані на популяризацію наших звичаїв, традицій, ознайомлення з визначними місцями нашого краю, життям та діяльністю відомих українців, їхні досягнення як в Україні, так і за її межами, мотивацію вивчення та дослідження Хмельниччини: традиції, історичних заповідників та цікавих місць, які мають багату та захоплюючу історію. На семінарі методист загальноосвітньої підготовки – Мар’янич Т.Г. поділилась досвідом роботи в організації та проведенні таких тижнів.  Наголосила на тому, що спонукає викладачів до пошуку нових підходів проведення суспільно-гуманітарного тижня:

  • зацікавлення учнів (активність зростає, заходи набувають масового характеру)
  • тісно пов’язуючи заходи з предметами суспільно-гуманітарних дисциплін, уникаємо шаблонності в ознайомленні учнів з життям і творчістю письменників, істориків, митців, політичних діячів, науковців.
  • дослідницько-пошукова робота спонукає учнів до креативного мислення, творчого підходу до пошуку матеріалів та донесення його до своїх одногрупників, слухачів
  • виховуються естетичні смаки, розкриваються артистичні здібності, таланти (прочитати з емоціями текст, вірш, повідомлення)

Все це формує і плекає любов до Батьківщини. Але, щоб це не звучало голословно і не конкретно, то педагоги вирішили розпочати з пізнання рідного краю і спонукати учнів пильніше придивитись до своєї малої батьківщини, щоб відкрити її красу і неповторність спочатку для себе, а потім ознайомити своїх однокурсників, загалом всіх учнів навчального закладу з історичними пам’ятками, легендами, повір’ями, історією походження назв міст і сіл Хмельниччини, а найголовніше – з життям та діяльністю тих людей, що народились чи жили в нашому краї і так прислужилися своєму народові, прославили його, що і самі стали відомими не лише в Україні, а й далеко за її межами.

 Після семінару слухачі курсів дякували за змістовну розповідь, зацікавились матеріалами, які наші викладачі використовували в своїх заходах.

Мар’янич Т.Г.

Газета училища

Календар

Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Архів новин

Статистика сайту

Анализ веб сайтов