Вище професійне училище №25 м. Хмельницького

QR код

Галерея

5.1

Опитування

Яку б професію Ви обрали?

Переглянути результати

Завантажується ... Завантажується ...

Сторінки життя

Здоров’я – у наших руках

 

У родинному колі

 

Про це завжди потрібно пам’ятати 

 

Цікава і незвична зустріч

 

Вільний книгообмін – діє!

Буккросинг (з англ. «book» — «книжка», «crossing» — «переїзд», «перехрестя») – всесвітнє книжкове мандрування з рук в руки, з дому в дім, з країни в країну.

Історія

Основоположником буккросингу вважають американця Рона Хонберкера, який розпочав рух книжок у березні 2001 року. На нього справило враження те, як мандрують світом фотоапарати. Саме тому він вирішив “відпустити і книжки”. Рон залишив 20 книг зі своїми координатами у холі готелю, в якому зупинився. Через півроку на сайті Хорнбекера було зареєстровано вже 300 людей, які «відпускали» свої книги у мандрівку. За статистикою сайт буккросингу у США щомісяця відвідує майже 25 мільйонів користувачів мережевої сітки (www.book-crossing.com). Далі хвиля буккросингу перекинулася і в Європу. Першою країною, яка її підхопила, була Італія. Далі приєдналася Франція і пішло-поїхало-полетіло. Буккросинг також дійшов вже і до країн пострадянського простору. Читачі України, Росії та Білорусі також випускають свої двоногі та дворукі книжки за територію полиць.

Принцип та правила

 Ти можеш зареєструвати себе та свою книгу на сайті та прослідкувати її дрейфування. Також ти знатимеш, хто її знайшов та де залишив, коли прочитав. Особливих зусиль не потрібно – лише бажання. На обкладинку клеїться стікер із написом, наприклад, що ця книга не є загубленою, у середині номер книги, історія її мандрування, імена прочитавших, зворотні контакти. Кожен читач корегує напрямок та час мандрування книги, кожен читач лишає свій відбиток на її сторінках, а книга лишає відбиток у його свідомості.

Де залишати?

Якщо цей рух тільки зароджується у якомусь місті, то варто створити буккросерські полиці, де можна було б лишати книги, доки їх та учасників мало. А коли створиться вже невеличка мережа та реєстрування на спеціальних сайтах – тоді даруйте книжкам крила, або ручки-ніжки. Їх можна залишати у кав’ярнях, книгарнях, на вулиці, в університетах, у потягах тощо. Головне, щоб на них не накрапав дощик і прибиральник не викинув у сміття.

Якщо ти знайшов книгу

Спочатку зрадій цьому щастю. Потім прочитай, відслідкуй її мандрівку. Можеш написати людям, в руках яких вона вже побувала, поділитися враженнями. А далі, звісно, передай. Навіть якщо ця книжка варта того, щоб стати “настільною”, відпусти її – нехай принесе враження іншому.

Які книжки лишати?

Ті, що тобі сподобалися або викликали спірні питання. Адже якщо хочеш знаходити цікаві книжки – такі ж і лишай.

Дорога, яка веде тебе в щасливу бібліотеку

Осінь – це благодатна пора року, підведення підсумків, тим більше після жаркого літа, коли бачиш плоди свого труда, радієш життю і ще – бабиному літу. І це ще один зайвий привід не сидіти в приміщенні бібліотеки, а піти і поспілкуватися з учнями нашого навчального закладу, проінформувати – яка у нас чудова сучасна бібліотека.
Цьому сприяв чудовий сонячний день, бібліотечний актив, працівники бібліотеки завзято старалися привернути увагу колективу та учнів училища, мешканців гуртожитку.
Педагоги, майстри, перехожі зацікавлено дивилися на групу людей, які з інтересом (обговорювали всі переваги інноваційних послуг сучасної бібліотеки.) Молодь відразу здогадувалася, що це флешмоб, а сміливці приєднувалися до нашої акції. Враз запанувала атмосфера відчуття причетності до спільної справи!
Наша мета – поєднати традиційну культуру спілкування з книгою із новітніми інформаційними технологіями! Хай відходить у вчорашній день асоціація, що бібліотека – це полиці з запиленими книжками.
У флешмобі прийняли участь учні 36, 37 груп, майстер-вихователь Сова Зоя Анатоліївна.
Майбутнє починається в сучасній бібліотеці!

План заходів до Всеукраїнського дня бібліотек

  1. Проведення флешмобу гасло якого: «Дорога, яка веде тебе в щасливу бібліотеку».
  2. Відкриття фотовиставки «Світ в об’єктиві».
  3. Презентація проекту «Вільний книгообмін» (bookcrossing).
  4. Книжкова виставка «Маленька книжка – великого слова».

Знову разом

Розпочався новий навчальний рік. Свої двері відкрила бібліотека училища. Першими хто переступив поріг – це новачки навчального закладу. Були проведені бібліотечні уроки, в яких учні дізнались про правила користування книгою, про права та обов’язки читача. Увагу учнів зацікавила інформація про роботу Інтернет-центру, були запропоновані передплатні видання, корисні Інтернет посилання.
Тема першого бібліотечного уроку: «Вулиця, якою ходиш щодня». З цієї розповіді учні дізнались про відомого подільського поета Миколу Федунця, ім’я якого носить наша вулиця. Вже стало традицією вшановувати пам’ять поета в день народження та в день його смерті покладанням квітів до меморіальної дошки.  Першокурсники з повагою віднеслись до вже всім відомої традиції.

Газета училища

Календар

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів новин

Статистика сайту

Анализ веб сайтов