Вище професійне училище №25 м. Хмельницького

QR код

Галерея

5.1

Опитування

Як би ви оцінили наш сайт?

Переглянути результати

Завантажується ... Завантажується ...

Історичними місцями Львова

14 травня профспілковий комітет навчального закладу організував поїздку працівників училища до міста Львова, привабливого своїми історико-культурними пам’ятками, музеями, заповідниками.

Засноване королем Данилом Романовичем в середині 13 століття, місто стало в 1272 році столицею Галицько-Волинського князівства. В добу Середньовіччя Львів – важливий торговий центр, за австрійського панування – осередок польського та українського національно-визвольних рухів. Після розпаду Австро-Угорщини місто стало столицею Західноукраїнської народної республіки. До другої світової війни Львів належав Польщі, а за Пактом Молотова-Ріббентропа анексований Радянським Союзом.

Історичний центр Львова занесено до списку Світової спадщини ЮНЕСКО. У місті знаходиться найбільша кількість пам’яток архітектури в Україні. У 2009 році Львову надано звання Культурної столиці. Місто періодично посідає чільні місця в рейтингах туристичної та інвестиційної привабливості.

Незважаючи на важку історію Львова, його перебування у складі різних держав та утиски з боку їх урядів, у цьому поліетнічному місті відбулося сплетіння найрізноманітніших культур. Мешканці Львова завжди пишалися своїми традиціями і звичаями, берегли їх, доносили крізь віки до наступних поколінь.

Тільки у Львові навіть античні боги вдягають вишиванки, тільки у Львові, на Старому Ринку, молодь виспівує під гітару українські пісні, тільки у Львові так по- особливому звучить фраза «Я – українець!»…

Газета училища

Календар

Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Архів новин

Статистика сайту

Анализ веб сайтов